Partiolippukunta Hämeen Haka-Versot ry

Olet tässä: Home > Partioryhmät ja kokoontumisajat > Aikuiset

Aikuiset

Partio ei ole pelkästään lasten tai nuorten harrastus, myös aikuisia tarvitaan. Yli 18-vuotiaat toimivat partiossa yleensä vaeltajina tai johtajina.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa partioharrastusta tai jatkaa sitä. Moni lopettaa partion aikuisiän kynnyksellä opintojen, muuton, perheen tai muiden syiden vuoksi. Lippukunnissa onkin usein pulaa aktiivisista aikuisikäisistä johtajista.

Mikä on sinun juttusi?

Partio tarvitsee monipuolista osaamista ja erilaisista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Voit tulla partioon myös ”keikkaluonteisesti” auttamaan retkille tai leireille tai vaikkapa vetämään laumaillan. Jokainen osaa jotain, jota voi opettaa muille.

Anna aikaasi lapsille ja nuorille

Partiotoiminta on luontevaa kanssakäymistä lasten ja nuorten kanssa. Ryhmän, kavereiden ja vertaisjohtajien lisäksi aikuisilla on tärkeä tehtävä partiokasvatuksessa; tekemällä oppimisessa. Nuori tarvitsee kasvamisessa aikuisten tukea.

Kehitä itseäsi partiossa

Partioon voit tulla sellaisena kuin olet, mutta partiossa voit kehittyä sellaiseksi kuin haluat! Partio tarjoaa paljon erilaista koulutusta ja mahdollisuuksia kehittää itseään. Partiossa saamasi koulutus on myös hieno lisä ansioluettelossasi. Partio on hauska seikkailu, joka tempaa mukaansa. Partiosta saat hyviä ystäviä ja laajan sosiaalisen verkoston.


Tekstin alkuperä www.partio.fi

nach oben